Schimbare radicală de limbaj stilistic în cazul mărcii premium nipone: Infiniti Vision Qe anunță vremuri noi.

Dintre toate mărcile premium japoneze crescute pe lângă mărcile lor mainstream (vezi Lexus și Toyota, Honda și Acura sau Mazda și Xedos – Mazda a renunțat la Xedos, între timp), Infiniti a părut, până în prezent cel puțin, a fi cea mai timidă în găsirea unei identități manifeste. Ei bine, conceptul Infiniti Vision Qe schimbă total situația.

Suntem convinși, cel mai greu a fost să deseneze mașina astfel încât rezultatul să arate convingător. După care s-a dat și un nume noului limbaj stilistic: „Artistry in Motion'. Dacă denumirea aceasta nu are, până la urmă, mare lucru de spus, în schimb înfățișarea lui Infiniti Vision Qe spune foarte multe. Automobilul demonstrează că divergența față de Nissan este totală, ceea ce include beneficii majore de statut și identitate. Nota de incisivitate a designului și amprenta sa high-tech constituie elemente definitorii pentru ceea ce are de gând să ofere Infiniti în viitorul apropiat ca viziune premium.

Pentru materializarea demersului creativ, echipa globală a departamentului de design Infiniti a căutat inspirație în trei filosofii originare din Japonia. Designerii și-au propus să creeze forme și contururi capabile să provoace sentimentul de extraordinar – sau „Kabuku'. În concretizarea viziunii sale, echipa a sculptat un corp care oferă o sugestie de viteză, dinamism și mișcare – „Sho' – în care a încorporat detalii rafinate, emanând distincție și puritate – „Sui'. S-a dorit ca rezultatul să aibe configurația unui sedan fastback reprezenattiv pentru viitorul electric al mărcii Infiniti.

Conceptul Infiniti Vision Qe este finisat cu o vopsea numită Shadow Blue, nuanță creată cu dedicație. Efectul de profunzime a fost obținut cu un strat de bază albastru intens îmbogățit apoi cu străluciri aurii strălucitoare. Culoarea se schimbă pe măsură ce luminile și umbrele dansează pe suprafețe, lăsând impresia unor ape cu cu tentă caldă aurie. Combinația expresivă de nuanțe de albastru și auriu este complementară cu identitatea vizuală recent reîmprospătată a mărcii Infiniti. Din punct de vedere cromatic, aceasta se va baza pe cele două culori deja menționate.

Adaugă un comentariu

Articole similare