Schimbări în conducerea Porsche Inter Auto România

Alin Tapalagă este noul Director General al Porsche Inter Auto România, începând cu luna ianuarie a acestui an, revenind în țară după o carieră internațională impresionantă de șapte ani în cadrul companiei.

Tapalagă îi urmează la conducerea Porsche Inter Auto România lui Peter Copetti, care și-a încheiat mandatul de patru ani la finalul lunii decembrie 2017.

De pe 10 ianuarie, Peter Copetti preia conducerea operațiunilor Porsche Inter Auto din Polonia unde va administra o rețea de 15 dealership-uri, o echipă de 880 de angajați și un volum de vânzări de 18.000 de mașini.

Noul Director General al PIA România – Alin Tapalagă –  s-a alăturat companiei Porsche Inter Auto România încă din anul 1998, celebrând, astfel, anul acesta, 20 de ani de activitate în cadrul Porsche Holding Salzburg.

Alin Tapalagă s-a mai aflat la conducerea retailerului auto în România până în anul 2011, într-o formulă de management în care era Director General alături de Dana Cortina. Ulterior, el a fost chemat de către Porsche Holding Salzburg să deschidă operațiunile pe continentul sud-american, respectiv în Columbia.

Activitatea din Columbia a început cu importatorul Volkswagen, ulterior compania preluând importul și distribuția pentru toate mărcile grupului, inclusiv pentru camioanele și autobuzele VW și MAN. Piața columbiană are drept caracteristică imprevizibilul, dar, cu toate acestea, înregistrează vânzări anuale de 300.000 de unități. Produsele comercializate erau în mare parte de fabricație americană (Mexic, Brazilia, Argentina, SUA).

De la începutul anului 2016, Alin Tapalagă a preluat ca Managing Director activitatea Volkswagen Passenger Cars Malaezia. În Malaezia, grupul Volkswagen AG deține unități de producție proprii, inclusiv o fabrică de asamblare.

Adaugă un comentariu