Se fumează sau nu în mașină?

Nouă lege antifumat a intrat în vigoare în România. Dar în textul acesteia există și un articol legat de fumatul în mașină. Se fumează sau nu în mașină?

Singurii care pot fuma în mașină sunt cei care conduc vehiculele personale. În cazul în care te decizi să îți aprinzi o țigară în mașina de firmă te poți aștepta oricând la o amendă.

Până acum, polițiștii de la rutieră au evitat să dea amenzi celor care fumează în mașini, întrucât multe dintre vehiculele de firmă nu sunt inscripționate.

Citește și: Fumatul în mașină provoacă daune nu doar asupra sănătății ocupanților, ci și asupra vehiculului

„Legiuitorul trebuia să vadă mult mai atent această interdicție a fumatului la volan, în mod concret văzând un șofer care fumează nu știe forma de proprietate și trebuie să-l oprească să verifice… vorbim de blocaje rutiere, așa că polițistul preferă să nu execute oprire’, spune Dumitru Coarnă, lider de sindicat din Poliție.

Citește și: Cum elimini mirosul de țigară din mașină

Același lucru nu poate fi spus despre poliția Locală din Capitală. Aceștia au acordat câteva amenzi șoferilor care staționau.

De asemenea, nu trebuie să uitați că fumatul este interzis în mașini de transport public și în cele ale instituțiilor. Astfel, în mașinile de taxi nu veți putea fuma.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu