Seat a anuntat noile Ibiza FR si Leon Cupra

Producatorul spaniol, Seat, a aratat noile sale modele sportive, Ibiza FR si Leon Cupra, la Salonul Auto de la Barcelona.

Noul Ibiza FR are sub capota un propulsor cu dubla supraalimentare – 1.4 TSI, care dezvolta 150 CP si care este cuplat la o cutie de viteze automata DSG, cu sapte trepte. Propulsorul TSI indeplineste normele de poluare Euro 5, iar cutia de viteze DSG dispune de noi setari, pentru un raspuns mai prompt.

Ca si design, noul Ibiza FR are o infatisare sportiva mai pronuntata, dispune frontal de noi spoilere, mai agresive, o grila a radiatorului de tip fagure, cu rama cromata. In plus, jantele sport cu design specific si evacuarea dubla intregesc imaginea sportiva a lui Ibiza FR.
La interior, se pot observa plansa de bord cu emblema FR, volanul sport cu padele si scaunele sport.

Ibiza FR dispune de o lista lunga de dotari de serie, printre care si sistemul XDS, ca functie a ESP, care functioneaza ca un diferential autoblocant, franand roata care pierde aderenta.

Fratele mai mare, Leon Cupra propune, printre altele, la exterior, in partea frontala, orificii pentru admisia de aer, in forma de fagure de culoare neagra. In partea din spate, aspectul sportiv este sustinut de teava de esapamanet ovala. Leon Cupra are o garda la sol mai joasa, jante sport de 18 inci, oglinzi laterale cu carcasa neagra.

Interiorul noului Seat Leon Cupra are culoarea neagra si cusaturi albe. Volanul este imbracat in piele si dispune de insertii de aluminiu, iar ceasurile de bord au culoarea alba. Scaunele au forma specifica modelelor de curse iar pedalele sunt din aluminiu.

Tehnic, Leon Cupra are sub capota un motor 2.0 TSI care dezvolta 240 CP. Acesta respecta normele de poluare Euro 5, impinge Leonul Cupra pana la o viteza maxima de 247 km/h si parcurge distanta de un kilometru in 26.4 secunde.

Consumul mediu anuntat de constructor este de 8.3 litri la 100 km.

Adaugă un comentariu