Șeful diviziei M prevede moartea cutiilor manuale pe modelele din gamă

În viitorul apropiat, modelele M pregătite de BMW ar putea renunța complet la cutiile de viteze manuale. Frank van Meel, șeful diviziei M, spune că transmisiile manuale și-au pierdut din interes, iar clienții comandă din ce în ce mai puține modele configurate cu o astfel de cutie.

În următorii ani, divizia M va scoate total din oferă transmisiile manuale, urmând ca acestea să lase loc automatelor convenționale sau cutiilor DCT. Conform șefului diviziei M, ele reprezintă viitorul.

“Din punct de vedere tehnic, nu vedem un viitor strălucit pentru cutiile manuale. Transmisiile DCT și cele automate convenționale oferă deja un consum de carburant mai bun. Este greu să spunem că vom păstra cutiile manuale, dar pentru moment avem o comunitate mare de fani care iubesc aceste transmisii și încă nu le vom nega această plăcere”, a declarat șeful diviziei M.

Cât despre viitoarele modele M, Van Meel spune că acestea nu vor depăși 600 CP. “Suntem la limită. Dacă vei adăuga mai multă putere și mai mult cuplu vei de trece de limitele unui M”, a completat oficialul diviziei M.

Via | WCF

Adaugă un comentariu