Șeful Volkswagen: Trecerea la mașini electrice este o “problemă de supraviețuire”

Herbert Diess, directorul executiv al grupului german Volkswagen, susține că schimbările climatice reprezintă cea mai mare provocare prin care trece umanitatea’ și anunță că producătorul auto se va adapta și va investi masiv în automobile electrice.

Șeful Volkswagen a declarat că grupul va investi puternic în tranziția către mașini electrice, chiar dacă pandemia de coronavirus afectează pe termen scurt compania, afirmând că aceasta este o problemă de supraviețuire. Volkswagen, care se luptă cu Toyota și alianța Renault-Nissan pentru titlul de cel mai mare producător din lume, are comenzi sănătoase’.

Însă Herbert Diess a spus că dezvoltarea va ține de modul în care marile economii ale lumii vor putea controla pandemia în viitoarele luni, astfel încât să evite restricțiile, deoarece acestea afectează cererea și producția.

Diess a precizat că Volkswagen va continua cu investițiile agresive în noi tehnologii pentru a evita să rămână în urmă în privința schimbărilor masive prin care trece sectorul auto. Dacă nu ești destul de rapid, nu vei supraviețui’, a spus Diess la un eveniment derulat de Bloomberg.

Pe termen lung, schimbările climatice vor fi cea mai mare provocare cu care se confruntă umanitatea’, a completat el. Totuși, șeful Volkswagen a avertizat că un nou lockdown va fi dificil de manageriat’.

Grupul VW a demonstrat însă că poate trece fără probleme prin astfel de situații, după ce a revenit pe profit în cel de-al treilea trimestru. Rezultatele financiare au fost robuste, similare cu cele al constructorilor Daimler, Tesla sau Ford, datorită cererii mari din China.

Pentru viitorul său electric, Volkswagen plănuiește creșterea investițiilor în tehnologie, mărind capacitatea de producere a bateriilor și transformând întregi fabrici astfel încât să producă automobile electrice.

taguri
Adaugă un comentariu