Semafoarele inteligente din Capitală nu mai funcționează de patru luni

Semafoarele inteligente din București nu mai funcționează de aproximativ patru luni din cauza unui cablu secționat. Din păcate, primăria nu are un contract de mentenanță, motiv pentru care nimeni nu a venit să rezolve problema.

Între timp, situația “se rezolvă” cu demisii la nivel înalt, șefa Administrației Străzilor din Primăria Captitalei renunțând la post.

Sistemul inteligent a fost instalat în peste 240 de intersecții și dispune de camere de supraveghere și senzori capabili să măsoare volumul de trafic. Dacă există un volum mare de mașini, un operator va prelungi culoarea verde a semaforului astfel încât intersecția cu pricina să se deblocheze.

Citește și: Află cine a inventat semaforul

În trecut a existat un contract de mentenanță semnat de Primăria București cu UTI. Conform acestora din urmă, contractul a încetat după doar șase luni, întrucât municipalitatea nu a mai dorit prelungirea înțelegerii.

„Primăria Capitalei va lua toate măsurile pentru ca defecţiunile apărute să fie remediate în cel mai scurt timp, iar sistemul de management să funcţioneze în parametri normali’, a transmis primăria Capitalei într-un comunicat de presă.

Via | Digi24

Adaugă un comentariu