Acesta ar putea fi sfârșitul cutiei manuale pentru Mini?

Pe fondul situației actuale din Ucraina, cuplată cu cea a lipsei semiconductorilor din segmentul auto, brandul Mini a decis să oprească producția pentru modelele echipate cu transmisie manuală. Să fie ceva permanent?

Mai mult decât atât, se pare că lipsa cutiilor manuale pentru modelele Mini va fi resimțită la nivel global, nu doar în Europa. Oficialii producătorului britanic au declarat că oferta modelelor din gamă trebuie simplificată pentru a satisface cererea tot mai mare de vehicule noi. Din calculele inițiale, oprirea producției modelelor cu trei pedale ar fi cea mai eficientă modalitate prin care se poate stabili ciclul de producție.

Până la acest moment, producătorul britanic oferea în standard cutia manuală pe toate modelele din gamă, mai puțin pentru Mini Electric SE. Vestea dată de englezi vine cu un semn de întrebare pentru noua generație de modele Mini, cele care vor debuta la sfârșitul lui 2022, despre care nu vom ști dacă vor mai fi disponibile cu transmisia preferată de entuziaști.

Adaugă un comentariu