Sistemul Autopilot de pe Tesla Model X nu poate evita obstacole în anumite condiţii

Sistemul Autopilot de pe o maşină Tesla Model X nu a reuşit să evite un obstacol şi acest lucru a condus la un accident în care şi-a pierdut viaţa şoferul autoturismului.

Tesla a confirmat că sistemul Autopilot era activat în momentul producerii unui accident fatal în 23 martie, când șoferul unui Model X a încetat din viața după ce s-a izbit violent de zidul care separă sensurile de circulație de pe o autostradă din SUA.

Constructorul american a anunțat în cadrul unui comunicat de presă că victima conducea un Model X cu sistemul Autopilot activat în momentul în care s-a izbit de zidul care separa sensurile de circulație de pe autostrada. Partea frontală a mașinii a fost grav avariată, mașina a luat foc, iar șoferul a încetat din viață la spital.

Sistemul Autopilot folosit de Tesla nu este însă unul complet autonom, iar constructorul menționează în regulamentul de utilizare că șoferul trebuie să aibă mâinile pe volan și să fie pregătit în permanență să intervină.

După acest incident  un alt şofer a încercat să să afle dacă a fost vorba de o eroare umană sau accidentul s-a produs din cauza unor probleme ale sistemului Autopilot. În aceleaşi condiţii de trafic şi cu aceeaşi maşină se pare că rezultatul ar fi fost similar: doar folosirea funcţiei Autopilot ar fi condus la un accident fatal. Iată experimentul:

taguri
Adaugă un comentariu