Skoda investește un miliard de euro în India

Skoda intenţionează să producă pe piaţa indiană un SUV de mărime medie, ca parte a proiectului ‘India 2.0’, în valoare de un miliard de euro (1,16 miliarde de dolari) a Grupului Volkswagen, menit să revitalizeze vânzările pe această piață.

Expansiunea Skoda vine pe fondul măsurilor de descentralizare adoptate de VW, menite să sporească pe plan global descentralizarea şi responsabilitatea brandurilor sale. În 2017, vânzările Skoda pe piaţa indiană au urcat cu 30%, datorită cererii solide pentru modelele Skoda Rapid şi Kodiaq.

‘Datele privind vânzările din acest an arată interesul deosebit al clienţilor faţă de modelele noastre. Dar este adevărat că grupul Volkswagen nu e reuşit în ultimii ani să-şi îndeplinească obiectivele privind vânzările în India’, a afirmat directorul general al Skoda, Bernhard Maier. Acesta a adăugat că Volkswagen intenţionează să extindă unităţile de producţie din Aurangabad şi Pune, să înfiinţeze un nou centru de inginerie şi design, pentru a-şi majora până în 2025 cota de piaţă la 5%. În urma acestor investiţii numărul angajaţilor pe piaţa indiană va creşte cu 4-5.000.

Skoda va folosi platforma MQB A0 deţinută de Volkswagen pentru producţia sa de vehicule în India, după ce negocierile de anul trecut cu producătorul auto indian Tata Motors au eşuat. Noul SUV va fi produs începând cu anul 2020.

Adaugă un comentariu