Șoferii pot merge la serviciu dacă fac naveta? Răspunsul Poliției

Șoferii pot merge la serviciu dacă fac naveta? Răspunsul Poliției – Ordonanţa militară nr. 3: Este permisă deplasarea între domiciliu și locul de muncă, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi organizată sub formă de lucru la distanță, sau deplasarea în interes profesional care nu poate fi amânată’.

Citește și:

Iată cum arată modele simplificate pentru declarația pe proprie răspundere. O poți descărca de aici

Pot merge la serviciu, în această perioadă, şi persoanele care fac naveta? Care locuiesc în Ilfov, de pildă, şi muncesc în Bucureşti?

Răspunsul Poliţiei Române: Actul normativ stipulează că este permisă deplasarea între locuință și locul de muncă. Nu se face mențiunea că localitatea în care se defășoară activitatea profesională trebuie să fie aceeași cu cea de domiciliu. În conformitate cu exemplul oferit de dumneavoastră, un cetățean care locuiește în Ilfov se poate deplasa la locul de muncă din București, cu condiția să aibă asupra sa documentele prevăzute la art. 4 al ordonanței menționate mai sus, respectiv legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere, după caz.

Pe de altă parte șoferii pot circula cu permisul expirat administrativ sau cu autorizația de circulație expirată, documentele care ies din termenul de valabilitate în perioada Stării de Urgență, pot fi schimbate în termen de 90 de zile de la încetarea Stării de Urgență, se precizează în articolul 12 din Ordonanța Militară nr. 3.

taguri
Adaugă un comentariu