Șoferul român de TIR care a intrat cu 89 km/h în mai multe mașini, în Olanda, a fost condamnat

Șoferul român de TIR care a ațipit și a intrat cu 89 km/h în mai multe mașini, în Olanda a fost condamnat. În urma accidentului, care a avut loc în februarie anul trecut, un om a murit, iar alți cinci au fost răniți.

Un șofer român de camion a provocat un grav accident de circulație în februarie 2019, în Olanda și miercuri a fost condamnat definitiv. În vârstă acum de 62 de ani, românul a intrat cu camionul în coada formată la un blocaj în trafic pe A50, în apropiere de Nistelrode.

Judecătorul olandez a aflat că românul conducea un TIR încărcat cu 24 de tone de bare de oțel și avea 89 de km la oră în momentul impactului, fiind pornit dispozitivul de control al vitezei. Pe porțiunea de autostradă în care s-a produs tragedia limita de viteză era de 80 km la oră.

TIR-ul a lovit mai multe mașini, iar în urma impactului un om a murit și un altul a fost grav rănit. Șoferul român a recunoscut în fața tribunalului că e posibil să fi adormit chiar înainte de coliziune. Instanța a presupus că mai mult de o secundă camionagiul a avut ochii închiși, pentru că a adormit.

Parțial din cauza consecințelor psihologice asupra românului, judecătorul nu consideră că este adecvată o sentință de închisoare cu executare. Bărbatul nu a fost niciodată condamnat pentru infracțiuni în Olanda și România, unde locuiește, și a demisionat ca șofer de camion internațional după accident. Astfel, el a primit o condamnare de 6 luni cu suspendare și interdicția de a conduce timp de un an.

taguri
Adaugă un comentariu