Soluția Microsoft pentru a te apăra de atacurile hackerilor. Ce trebuie să faci pentru a evita virusul informatic WannaCry

Soluția Microsoft pentru a te apăra de atacurile hackerilor. Un atac informatic de un nivel fără precedent’, după cum a fost descris de Europol, a afectat zeci de mii de companii și instituții din 150 de țări.

Încă nu se știe cine se află în spatele atacului cibernetic, însă amenințarea virusului WannaCry pare abia la început. Virusul criptează datele utilizatorilor și apoi solicită recompensă, utilizatorii neputând să folosească sistemele în acest timp.

Efectul pe care atacurile cibernetice l-au avut asupra companiilor și utilizatorilor individuali este dureros, însă virusul poate fi evitat dacă utilizatorii individuali și companiile respectă o serie de indicații simple.

În plus, Microsoft a luat măsura neobișnuită de a oferi o actualizare de securitate tuturor clienților pentru a proteja platformele Windows care nu mai beneficiază de suportul oficial, incluzând Windows XP, Windows 8 și Windows Server 2003. Clienții care rulează Windows 10 nu au fost ținte ale atacului.

Citește mai departe pe Libertatea.ro.

Adaugă un comentariu