Ce se află în spatele scenelor faimosului record stabilit de Bugatti Chiron?

Recordul 0-400-0 km/h stabilit de Bugatti Chiron în 2017 poate fi considerat la fel de impresionant cum este realizat clipul video postat de canalul oficial al mărcii. Din 12 septembrie 2017 și până în prezent, filmulețul de 2 minute și 22 de secunde a strâns peste 40 de milioane de vizualizări.

Recent, am aflat mai multe informații din spatele scenelor, care au fost povestite de un membru al echipei de producție. Cel mai spectaculos clip din video a fost filmarea paralelă cu accelerația mașinii până la 400 km/h.

Contrar supozițiilor, echipa nu a mărit viteza clipului. Singura variantă prin care au reușit această incredibilă filmare a fost să utilizeze un al doilea Bugatti Chiron, de care au montat o cameră video împrumutată de la o dronă performantă.

Imaginile obținute au ieșit atât de bine, încât echipa de post-producție a fost nevoită să introducă vibrații digitale în clip pentru a părea mai dinamic. Totuși, a fost un aspect de care nu s-a ținut cont inițial, și anume gazele de eșapament ale mașinii din care se filma. Acestea au scăzut într-o oarecare măsură nivelul de sharf al imaginii, dar acest lucru nu afectează prea mult calitatea finală a clipului.

Tot de la membrul echipei de producție Outrun, aflăm că traseul de teste al Grupului VW de la Ehra-Lessien este dotat cu senzori pentru animale. Aceștia sunt aplasați în copacii de la marginea drumului și au rolul de atenționa echipa dacă un animal are de gând să traverseze.

Pe lângă cel de-al doilea Bugatti Chiron, echipa a mai folosit pentru filmare un Caterham special modificat pentru producții video, o Toyota Supra și un elicopter, deoarece o dronă nu ar fi avut performanțele necesare și nici timpul necesar de zbor.

 

Clipul final:

 

În spatele scenelor:

Să nu uităm însă, că recordul de 42 de secunde pentru cursa 0-400-0 km/h stabilit de Bugatti Chiron a fost doborât în 2019 cu ajutorul unui Koenigsegg Regera. Hypercarul suedez a realizat performanța în 31,49 de secunde. La bordul mașinii se afla pilotul de uzină al Koenigsegg, Sonny Persson.

Adaugă un comentariu