Koenigsegg Regera stabilește record mondial pentru repriza 0-400-0 km/h (VIDEO)

Koenigsegg Regera, vârful de lance actual al producătorului suedez de hypercaruri, și-a demonstrat încă o dată potențialul incredibil: a stabilit un record mondial de timp pentru intervalul 0-400-0 km/h.

Citește și:

De ce și-a cumpărat fondatorul Koenigsegg o Mazda din 1992

Koenigsegg Agera RS, accident în timpul testelor. Cine plătește 2 milioane de euro pe un supercar accidentat?

Citind lista de specificații a lui Regera, nu e nicio surpriză că are potențial să devină recordman mondial: are un V8 supraalimentat, de 5,0 litri, asistat de trei motoare electrice. Puterea totală a sistemului ajunge la 1.521 CP, iar cuplul atinge numărul rotund de 2.000 Nm. Mai mult, angrenajul (Koenigsegg Direct Drive) care ajută la mutarea resurselor de la motoare către roți nu este o transmisie în concepția clasică a termenului.

Astfel, Koenigsegg Regera poate atinge 400 de kilometri pe oră cu o singură treaptă de viteză. Și repede. Timpul necesar pentru a atinge 400 km/h cu start de pe loc este de nici 23 de secunde. Și la fel de impresionantă ca accelerația este frânarea: oprirea pe loc de la 400 km/h se face în 8,6 secunde.

Toate acestea au fost demonstrate recent de către pilotul de uzină al Koenigsegg, Sonny Persson, care a parcurs intervalul 0-400-0 km/h în 31,49 secunde. O performanță demnă de record mondial, fără îndoială. Recordul anterior a fost stabilit tot de către un Koenigsegg, Agera RS: 33,29 secunde.

Adaugă un comentariu