De ce și-a cumpărat fondatorul Koenigsegg o Mazda din 1992

Christian von Koenigsegg, fondatorul și directorul constructorului auto ce îi poartă numele, conduce orice altceva în afară de un Koenigsegg. Recent, acesta și-a cumpărat o Mazda MX-5 din 1992, dintr-un motiv înduioșător.

Deși construiește mașini sport de înaltă performanță, Christian von Koenigsegg preferă alte mărci pentru uz personal. În garajul acestuia regăsim un Tesla Model S P85, un Volvo XC90 și un Porsche 911 Targa, printre altele. În urmă cu câteva luni, colecția antreprenorului s-a îmbogățit cu un autoturism destul de straniu prin comparație cu restul.

Acum opt luni, Christian von Koenigsegg și-a cumpărat o Mazda MX-5, fabricată în 1992. De ce? Pentru că aceata este chiar mașina pe care afaceristul o deținea în perioada în care și-a pus pe picioare propria companie, în urmă cu 25 de ani. Nu este doar același model, ci chiar exemplarul respectiv.

Un angajat al firmei sale a descoperit întâmplător autoturismul la un salon auto suedez. Pe etichetă scria: „Această Mazda MX-5 a fost deținută de Christian von Koenigsegg‘. Când a auzit acest lucru, nostalgia l-a împins pe antreprenor să își cumpere înapoi „vechiul prieten’.

Christian von Koenigsegg: Te poți distra și cu puțini cai-putere

 

Citește și:

Mărturisirile lui James May – De ce a fost tentat să-l ucidă pe Jeremy Clarkson

Cum arată Ford Puma, al doilea SUV produs la Craiova?

Șofer de „WOLZVAGIN’, invitat la Poliția Locală printr-un mesaj jenant

Țara în care 7 din 10 șoferi regretă că și-au cumpărat o mașină electrică

Polița RCA pe o lună ar putea dispărea anul acesta

Claudiu Manda a rămas fără permis – Senatorul PSD circula cu 125 km/h în localitate

 

Am reintrat în posesia primei mele MX-5 acum vreo opt luni‘, le-a povestit Christian von Koenigsegg jurnaliștilor de la Road and Track. „Am plătit un pic mai mult decât merita pentru a o redobândi, dar acum mă pot bucura de ea în zilele călduroase de vară! Starea ei este excelentă și chiar este la fel de distractiv de condus pe cât îmi aminteam!‘.

Deși performanțele Mazda MX-5 nici măcar nu se apropie de cele ale noilor modele Koenigsegg, fondatorul companiei recunoaște zâmbind că viteza nu este totul: „Este un bun exemplu de cum te poți distra cu o mașină care nu are putere aproape deloc’.

 

Sursa foto: Dogs.barking.duster.rolling, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu