Start la pacaleli: rechemare masiva la BMW

BMW Group România recheamă în service-uri pentru verificări aproximativ 37.500 de modele BMW care au fost importate în România de persoane fizice în perioada 2010 – 2013, pentru verificarea kilometrajului.

Asa incepe BMW ziua de 1 Aprilie, cu o pacaleala clasica, dar care adreseaza o problema generala a pietei de masini de la noi. “Un fenomen excepţional, observat pentru prima oară de cercetătorii britanici, a fost constatat în România. Conform observaţiilor acestora, importurile second hand din România se confruntă cu aşa numitul efect S.A.M.S.A.R. (Sudden and Abrupt Millage System Acute Reduction) care se traduce prin reducerea misterioasă a kilometrajului maşinii.” continua comunicatul.

Problema este insa serioasa, si, dincolo de pacaleala, BMW Romania invita toti posesorii de masini BMW importate second-hand pentru o verificare a kilometrajului. Operatia, efectuata pe baza unei programari, costa 200 de lei si dureaza 45 de minute.

“Este, înainte de toate, o problemă de siguranţă: dacă kilometri nu sunt reali, este de aşteptat să fie şi alte surprize. Aţi cumpăra produse alimentare, ştiind că au modificată data expirării, doar pentru că sunt mai ieftine?’ a declarat Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

 

Adaugă un comentariu