Proiect: Toate clădirile noi cu peste 10 locuri de parcare să aibă stații de încărcare pentru mașini electrice

Un nou proiect de act normativ prevede instalarea de stații de încărcare a mașinilor electrice în toate clădirile noi, dar și în cele deja existente care vor fi supuse unor renovări majore.

Ordonanța Guvernului privind modificarea și completarea Legii nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor propune dotarea cu puncte de încărcare a vehiculelor electrice în cazul tuturor clădirilor noi care dispun de mai mult de 10 locuri de parcare, dar și a celor deja existente care trec prin renovări majore.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Măsura ar fi valabilă atât pentru clădiri rezidențiale, cât și în cazul celor nerezidențiale. În plus, sunt vizate atât parcările interioare, cât și pentru cele adiacente clădirilor.

Există, totuși, câteva construcții care ar fi scutite de prevederile ordonanței: clădirile noi pentru care s-a dat autorizație e construire înainte de 10 martie 2021; clădirile existente pentru care costul stațiilor de încărcare ar fi de peste 7% din totalul renovărilor majore; clădirile care fac deja obiectul unor cerințe similare.

Momentan, proiectul de Ordonanță a Guvernului se află doar în dezbatere, măsurile sale nefiind în vigoare. Pentru a se aplica, legea trebuei adoptată de Guvern și publicată în Monitorul Oficial.

 

Sursa: avocatnet.ro / Sursa foto: さかおり, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu