Studiu: cu cât sunt mai ieftine de întreținut mașinile electrice și hibride

Sunt mai scumpe de cumpărat, însă mult mai prietenoase cu buzunarul tău după: asta este concluzia unui studiu efectuat de Consumer Reports.

Citește și:

Un autobuz electric fără șofer va fi testat la Brașov

Un bărbat a murit după ce a fost lovit de o trotinetă electrică

Primele vehicule electrice blindate pentru transport au început să fie utilizate în Potsdam

În teorie, o mașină electrică este o mai bună investiție dacă reușești să treci peste prețul ridicat de achiziție. Costurile inițiale sunt, pe foaie, amortizate cu timpul. Consumer Reports a vrut să afle cu cât, mai precis, este o electrică mai economicoasă cu buzunarul tău, așa că a compilat date relevante din studii efectuate în 2019 și 2020 pe mii de mașini electrice.

Analiștii au venit cu următoarea concluzie: atunci când vine vorba de costurile de mentenanță — revizii, reparații —, mașinile electrice și, în mod curios, și cele hibride plug-in sunt cu 50% mai frugale de-a lungul vieții. În cazul acesta, în intervalul 0-200.000 de mile (320.000 de kilometri). Americanii au zis că o mașină cu motor termic „consumă’ 0,06 $/milă, în timp ce cele BEV și PHEV, doar 0,03 $/milă.

„Electricele nu au nevoie de la fel de multă întreținere ca mașinile cu combustie, și chiar dacă reparațiile acestora nu sunt neapărat mai ieftine, sunt mai rare. Pe lângă faptul că sunt mai ieftine de întreținut, multe EV-uri au accelerații mai bune comparativ cu mașinile cu motor termic și nici nu pompează poluare în aer’, a explicat Gabe Shenhar, director la Centrul de Testare Auto Consumer Reports.

Ce e curios aici este faptul că hibridele plug-in sunt la fel de fiabile ca cele electrice, în condițiile în care modelele PHEV au în componența lor și motor termic, care își cere în mod regulat schimbul de ulei.

via Green Car Congress

Adaugă un comentariu