Succesorul lui Bugatti Veyron va dezvolta peste 1.500 CP

Duelul cailor putere la nivel inalt continua si astazi. Dupa ce oficialii Hennessey au anuntat ca Venom GT va avea un succesor in scurt timp, surse apropiate Bugatti au sosit cu ceva detalii despre inlocuitorul lui Veyron.

Pentru inceput, viitorul hypercar Bugatti va fi prezentat la finele lui 2015 / inceputul lui 2016. Modelul din Molsheim va folosi o versiune imbunatatita a unitatii W16 de 8,0 litri de pe actualul Veyron alaturi de un motor electric. In total, ansamblul hibrid va dezvolta putin peste 1.500 CP. Bagajul de resurse va fi pus pe sosea prin intermediul unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj si cu ajutorul unui sistem de tractiune integrala.

 

Citeste si: Hennessey Venom F5 – Candidatul americanilor la titlul de cea mai rapida masina de productie din lume

De asemenea, motorul viitorului model Bugatti va respecta normele de poluare Euro6 si promite un consum de carburant mai mic. In plus, cuplul motor va fi limitat la 1.490 Nm. Mai mult decat atat, Bugatti spune ca succesorul lui Veyron va fi supus la o “cura de slabire” dramatica, in ciuda faptului ca va avea in plus un motor electric si un set de baterii.

In urma primelor simulari computerizate, viitorul model din Molsheim va putea sprinta de la 0 la 100 km/h in doar 2,3 secunde, in timp ce viteza maxima a ajuns pana la 460 km/h.

“Cinci prototipuri experimentale cu diverse combinatii ale trenurilor de rulare au fost deja dezvoltate”, a declarat o persoana apropiata companiei din Molsheim.

Via | Autocar

Adaugă un comentariu