Și succesul poate să te omoare – Caz concret: Lexus LX

Timpii de așteptare pentru livrarea unui Lexus LX pe piața sa de origine au devenit extrem de greu de tolerat, atât pentru clienți, cât și pentru producător. Tocmai din această cauză, Lexus LX nu va mai fi comercializat în Japonia.

În condițiile actuale, un client de Lexus LX are de așteptat până la patru ani pentru a primi mașina în Japonia. Din fericire, în Statele Unite, acest lucru nu se întâmplă momentan, deși livrările sunt în numere limitate.

Problema succesului este întâlnită și în cazul crossoverului Lexus NX, pentru care niponii au de așteptat mai mult de 12 luni. Și acest model a fost retras temporar de pe piață. De asemenea, Toyota se confruntă cu probleme similare pentru Land Cruiser.

Povestea se datorează lipsei de componente cu care se confruntă uzinele din Japonia. În continuare, lanțurile de aprovizionare din Asia sunt afectate și de pandemia de Coronavirus. În total, Toyota și Lexus aveau de gând să construiască circa 800.000 de vehicule pentru piața globală numai în luna iulie, însă acest număr pare că o să fie redus cu 50.000 de unități.

Adaugă un comentariu