Surpriză – Porsche investeşte în compania croată Rimac

Porsche a anunțat achiziția unui pachet de 10% din acțiunile Rimac, producătorul croat de maşini sport electrice. Ca parte a eforturilor sale de electrificare, Porsche caută un parteneriat de dezvoltare alături de această surpinzătoare companie.

“Prin dezvoltarea masinilor super sport cu două locuri, cum ar fi” Concept One “sau” C Two “, precum și a sistemelor principale de vehicule, Rimac și-a demonstrat în mod impresionant competenţele în domeniul propulsiei electrice” spune Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului executiv și membru al Comitetului executiv pentru finanțe și IT la Porsche.

Compania cu sediul în Zagreb are un număr total de aproximativ 400 de angajați. Rimac se concentrează în principal pe tehnologia bateriilor de înaltă tensiune, pe motoarele electrice și pe dezvoltarea interfețelor digitale între om și mașină (dezvoltarea HMI).

Pe lângă maşini, Rimac dezvoltă și produce biciclete electronice în cadrul subsidiarei sale Greyp Bikes, care a fost înființată în 2013.

Noul hypercar Rimac C_Two prezentat la Salonul de la Geneva pune punct dezbaterilor între fanii motoarelor termice şi adepţii lui Elon Musk: maşina produsă în Croaţia oferă şoferului exact 1914 CP!

taguri
Adaugă un comentariu