Surpriză! Sub denumirea de Nissan Arizon Concept avem, de fapt, de-a face cu o creație chinezească.

Conceptul Nissan Arizon a fost proiectat de o echipă chineză pornind de la experiența globală a mărcii Nissan în domeniul vehiculelor electrice. Adăugăm că vehiculul a fost conceput anume pentru a corespunde exigențelor specifice pieței din China.

Nissan Arizon are un design exterior original cu amprentă minimalistă dincolo de care găsim un habitaclu generos dimanesionat, aparent la fel de minimalist ca și exteriorul, dar altfel dispunând de o dotare bogată. Realizat pe baza platformei tehnice CMF/EV a grupului Renault-Nissan, Nissan Arizon are centrul de greutate coborât și o suprafață vitrată extinsă, fără montanți de caroserie consistenți, plus un pavilion panoramic din sticlă heliomată.

Sistemul de operare al centralei multimedia cu care a fost echipat Nissan Arizon include un nou asistent personal virtual, numit Eporo. Acesta ridică experiența interacțiunii cu automobilul dincolo de mobilitatea în sine. Eporo poate să interacționeze cu pasagerii într-o manieră asemănătoare omului și poate să ofere răspunsuri precise luând în considerare zona în care se află vehiculul, vremea și alte date.

Nissan Arizon dispune, de asemenea, de un sistem de iluminare interactiv personalizat, care recunoaște oamenii și adaptează automat iluminarea interiorului conform preferințelor acestora. Ambianța de iluminare poate fi reglată și în moduri predefinite creativ, inclusiv cu tematică axată pe timp liber, relaxare, somn și joc de lumini, oferind o tușă premium prin interacțiuni perfecte și personalizate. Nissan Arizon demonstrează că noile niveluri de conectivitate și integrare vor permite vehiculelor într-un viitor apropiat să armonizeze fin realitatea digitală cu cea fizică.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare