Sute de mii de şoferi au dat în judecată Volkswagen

O instanţă din Germania a admis un proces colectiv, în care sunt implicaţi sute de mii de şoferi, care cer compensaţii de la Volkswagen în legătură manipularea emisiilor poluante din scandalul Dieselgate.

Aproximativ 470.000 de reclamanţi individuali sunt reprezentaţi de Federaţia asociaţiilor de consumatori din Germania (VZBV). Plângerea vizează vehiculele cu motoare diesel, iar obiectivul este de a stabili că cei care au achiziţionat maşini VW au fost în mod intenţionat lezaţi în urma folosirii de către producătorul auto a unui soft pentru a eluda standardele de emisii poluante.

Instituţia vrea să obţină compensaţii pentru proprietarii de maşini diesel VW care nu sunt atât de prietenoase cu mediul cum susţinea grupul auto atunci când consumatorii au făcut achiziţia.

Germania a început să permită cazuri colective doar începând de anul trecut, astfel că procesul împotriva Volkswagen este primul de acest fel în instanţele germane.

Surse: bbc.com/ reuter.com

Săptămâna trecută, procurorii germani i-au acuzat pe directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, şi preşedintele Hans Dieter Poetsch, de manipularea bursei în privinţa scandalului emisiilor.

taguri
Adaugă un comentariu