Ar trebui să ne preocupe Tata Punch? Obiectul în sine, nu neapărat, dar fondul și evoluția temei sunt semnificative.

Cel mai important producător de automobile din India este Tata Motors iar cea mai importantă noutate a sa este un SUV de clasă mică numit Tata Punch (într-o traducere neaoșă, liberă și radical adaptată – Pumnu lui Babacu). Printre altele, producătorul a mai comunicat că Tata Punch a fost cotat la crash-testele Global NCAP cu 5 stele referitor la siguranța adulților și 4 stele, pentru siguranța copiilor.

Tata Punch propune un design destul de avansat și un caracter practic studiat cu atenție. Stilul a fost elaborat de către o echipă multinațională, aparținând centrelor Tata Motors Design Studios din India, Marea Britanie și Italia. Vă mai putem spune că vor fi disponibile patru linii de dotare: Pure, Adventure, Accomplished și Creative. La acestea se adaugă două pachete de personalizare stilistică mai aparte: Rhythm și Dazzle.

S-a mai insistat pe dimensiunile interioare generoase și un volum destul de mare al portbagajului: 366 l. Nu au fost trecuți cu vederea cei care așteaptă și ceva aptitudini offroad de la noul lor SUV de clasă mică: Tata Punch are garda la sol de 190 mm, unghi frontal de 20,3 grade și unghi de degajare de 37,6 grade, plus program de rulare Traction Pro. Adâncime maximă de vad: 370 mm. Cel mai performant sistem multimedia oferit are touchscreen de 7 inchi și se cheamă Harman Infotainment.

Privind înapoi cu atenție: într-un trecut nu prea îndepărtat (vorbim de anii 2000), grupurile indiene Mahindra și, apoi, Tata (aflate în căutarea unor posibilități de a se apropia de piața auto occidentală) au luat parte la tratative pentru cumpărarea și salvarea producătorului roman ARO. În ambele cazuri, tratativele au pornit promițător și s-au sfârșit fără rezultate. După cum știți, marca ARO nu mai funcționează. Ironia sorții: Tata nu a ajuns să-l cumpere pe ARO, dar a cumpărat între timp (în 2008, mai precis) Jaguar și Land Rover. O fi fost o afacere bună?

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare