Suzuki Swift Sport te va determina să-ţi faci abonament pe un circuit

Noul Suzuki Swift Sport a avut premiera mondială la Salonul Auto de la Frankfurt. Cea de-a treia generaţie Swift Sport este mai uşoară, are un design mai agresiv, iar raportul cuplu-greutate împinge Swift Sport pe teritoriul hot hatch-urilor.

Imaginea atletică a modelului Swift Sport este întărită de grila faţă exclusivă, de bara de protecţie şi spoiler-ul faţă care îmbunătăţesc substanţial aerodinamica maşinii. Partea din spate este scoasă în evidenţă de linia pragurilor şi spoilerul spate care echilibrează aerodinamica maşinii, conferindu-i în acelaşi timp o imagine sportivă, imagine completată de jantele din aliaj pe 17 inch şi de evacuarea dublă.

Ampatamentul maşinii este mai mare cu 20 mm decât la versiunea anterioară, în timp ce ecartamentul este mai mare cu 40 mm pe faţă şi spate, iar greutatea a fost redusă cu 80 kg la doar 970 kg. Noul Swift Sport este echipat cu motorul 1.4 BOOSTERJET care dezvoltă 138 CP şi dispune de un cuplu de 230 Nm.

La interior contrastul între culori şi panoul de bord produc un impact vizual spectaculos, în timp ce scaunele cu un profil sport oferă un suport mai bun şoferului, care poate controla astfel toată distracţia în timp ce se află la volan.

Volanul are forma unui D iar învelişul din piele asigură o aderenţă excelentă. Nuanţele de negru şi cusăturile roşii, elementele cromate şi pedalierul din aliaj completează experienţa sport a maşinii. Pe consola centrală, noul Suzuki Swift Sport are un touchscreen de 7 inch compatibil prin Bluetooth cu orice smartphone prin aplicaţiile Apple CarPlay, Android Auto sau MirrorLink.

Suzuki Swift Sport este disponibil cu o cutie manuală cu 6 trepte preluată de pe versiunea anterioară şi optimizată pentru a oferi o plăcere şi mai mare la condus. Noul sistem de suspensie cu care este echipat Swift Sport oferă o stabilitate mai mare şi un raspuns mult mai dinamic.

Noul Swift Sport nu vine doar cu performanţe îmbunătăţite, ci şi cu o serie de echipări de siguranţă activă şi pasivă precum sistemele Advanced Forward Detection, Dual Sensor Brake Suppor sau Lane Departure Warning.

Culoarea de lansare a noului model este Champion Yellow', culoare derivată din cea a modelului de uzină care a concurat în Junior WRC, Campionatul Mondial de Raliuri dedicat juniorilor. În total, Swift Sport va fi disponibil în şapte culori, inclusiv noile Burning Red Pearl Metallic şi Speedy Blue Metallic, introduse pe toată gama Swift.

Noul Swift Sport va fi disponibil şi în România începând cu prima parte a anului viitor.

Suzuki Swift a fost reînnoit cu ocazia Salonului Auto de la Geneva din această primăvară, iar noi am mers în Franța pentru a testa noua generație a subcompactei nipone.

Adaugă un comentariu