Tăriceanu: Eu nu am văzut vreo scumpire la carburant

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că nu a văzut nicio scumpire la carburanți după reintroducerea accizei.

Motorina se scumpeşte de la o zi la alta. Doar la guvern se văd scăderi de preţ

Întrebat de ziarişti dacă s-a discutat în Coaliția de guvernare despre valul de scumpiri anunțat, joi, de Institutul Național de Statistică (INS), Tăriceanu a replicat: “INS a spus că urmează, dar eu nu am văzut nicio scumpire la carburant. Știu că s-au întâmplat anumite majorări sau micșorări de prețuri. Nu știu dacă aveți mașină, vă duceți la benzinărie să cumpărați benzină sau motorină? Nu. Păcat, eu mă duc. Sunt niște diferențe de preț foarte mari care pot să meargă până la 10% între prețurile practicate de diferite rețele de distribuție și între stațiile de benzină care sunt de exemplu în București, în alte zone din țară, în București și în afara orașelor, deci despre ce vorbim?”.

Azi toate femeile o fac. În 1909 doar 7 romance se pricepeau la asta

E gata! Chinezii au inaugurat tunelul rutier aflat la cea mai mare altitudine

Camerele video pentru roviniete vor fi folosite pentru amendarea vitezomanilor

Preşedintele Senatului a adăugat că, în aceste condiții, nu s-a discutat în Coaliție pe această temă.

“Nu am discutat. Ce să discutăm? Dacă prețul petrolului, dacă o să crească, o să mai fie majorări de prețuri previzibile, dacă prețul petrolului o mai scadă, probabil că nu o să mai fie micșorări de prețuri, pentru că societățile petroliere își măresc atunci marja de profit. E o economie de piață”, a susținut Tăriceanu.

Accizele la carburanți s-au majorat cu 0,16 lei pe litru la toate cele trei categorii de combustibil, respectiv benzină cu plumb, fără plumb și motorină.

Prima zi de aplicare a supraaccizei la carburanți a dus la scumpirea benzinei și motorinei, prețul combustibililor crescând în medie cu 16 bani pe litru, după ce în ultima lună, de când a fost anunțat proiectul, s-au mai scumpit o dată.

Pietonii pot fi amendaţi chiar dacă trec pe zebră. Godină a deschis Cutia Pandorei’

Ce medicamente nu este bine să consumi atunci când conduci

Adaugă un comentariu