Anchetă Consiliul Concurenței: service-urile complotează în privința tarifelor

Consiliul Concurenței a anunțat demararea unei anchete pe piața service-urilor auto pentru a stabili dacă există o înțelegere privind tarifele percepute.

Citește și:

Reguli noi: ce trebuie să știe șoferii despre deplasarea la service

Profitul service-urilor auto a crescut cu 90% în 5 ani. Care este principalul factor

Registrul Auto Român începe să controleze service-urile auto

Consiliul Concurenței suspectează service-urile auto din țară că ar fi ajuns la o înțelegere privind stabilirea tarifelor percepute atât pentru manoperă cât și pentru piesele de schimb.

„Autoritatea de concurență are în desfășurare o investigație declanșată din oficiu, privind posibile înțelegeri și/sau practici concertate între întreprinderi active în sectorul serviciilor de întreținere și reparare a autovehiculelor prin stabilirea prețurilor, discounturilor și a altor condiții de tranzacționare’, declară oficiali ai Consiliului Concurenței, citați de Profit.

Stabilirea unui tarif comun între service-uri nu este o problemă în sine, însă în ultima perioadă au existat mai multe sesizări care indică faptul că service-urile au început să perceapă tarife din ce în ce mai mari în ultimele luni, majoritatea greu justificat.

Această bănuială este cu atât mai puternică cu cât luna trecută Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a găsit nereguli la mai bine de 100 de service-uri din cele 386 verficate. Printre neregulile menționate se numără contracte abuzive, lipsa informațiilor despre garanții și chiar și funcționarea fără o autorizație valabilă.

Adaugă un comentariu