Tarifele RCA – Suntem campionii creșterilor regionale

Tarifele polițelor RCA încheiate în România au crescut cel mai mult, în comparație cu țările din regiune. Informațiile vin din partea celor de la Marsh, liderul global în brokeraj de asigurări și gestionare a riscurilor.

Anul trecut a adus majorări semnificative în zona RCA în mai multe țări din Europa. În medie, tariful pentru asigurarea obligatorie a crescut cu 10 procente. În Irlanda, Polonia și Turcia s-au înregistrat majorări cuprinse între 10 și 20 de procente, iar în România, tarifele au crescut cu 20 – 30%.

Cauzele care au dus la aceste majorări semnificative sunt modificările aduse în cadrul legislativ, dar și pierderile aduse de asigurările RCA. Conform aceluiași raport, în Bulgaria prețurile RCA au stagnat, în timp ce în Ungaria și Serbia s-au înregistrat majorări de până la 10 procente. Slovenia se află de cealaltă parte a baricadei, prețurile RCA fiind mai mici cu până la 10%.

“Ajustarea prețurilor determină, inevitabil, clienţii să urmărească atât calitatea și siguranța dar, mai ales, bonitatea și stabilitatea unui asigurător pe care ar fi fost tentați să îl aleagă preferând un preț mai mic. Actualul context accentuează nevoia clientului de consultanță. Cel mai important, pentru acest an, este ca ajustarea tarifelor să aducă o reală îmbunătăţire a serviciilor oferite pe segmentul auto, la nivelul pieţei locale”, afirmă Cristian Fugaciu, Director General, Marsh Romania.

Via | Economica

Adaugă un comentariu