UE a decis: Taxa de autostradă în Germania este discriminatorie

Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a hotărât că taxa de autostradă propusă în Germania, pe care ar fi trebuit să o achite doar posesorii de mașini înmatriculate în alte state, este una discriminatorie. Aceasta ar contrazice principiile Uniunii și, drept urmare, nu va fi implementată.

CJUE a anunțat marți că taxa de autostradă propusă în Germania ar reprezenta o discriminare pe motiv de cetățenie sau de naționalitate. „Această taxă este discriminatorie, dat fiind că sarcina sa economică este suportată, în practică, exclusiv de proprietarii și de conducătorii de vehicule înmatriculate în alte state membre‘, se arată în comunicatul Curții de Justiție.

 

Citește și:

Lumea PLÂNGE pe străzi: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher! Adevărul DUREROS!

O NOUĂ metodă de FURT din maşini face ravagii! Iată cum te păcălesc HOŢII cu o monedă

Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

 

Astfel, Guvernul german va trebuie fie să modifice proiectul legislativ astfel încât acesta să se conformeze regulilor UE, fie să abandoneze complet inițiativa.

Ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, intenționa să introducă taxa de autostradă începând din octombrie 2020. Planul era ca respectiva sumă să fie achitată numai de posesorii autoturismelor înmatriculate în alte state, pe post de vinietă, cuantumul fiind calculat pe baza capacității cilindrice, a mijlocului de propulsie și a normei de poluare.

Veniturile obținute pe această cale urmau să fie investite în restaurarea și modernizarea infrastructurii rutiere deja existente în Germania.

 

Adaugă un comentariu