Arădeni puși să plătească sute de euro pe lună ca să folosească drumul către casă

Locuitorii unui cartier rezidențial din Arad au aflat că, pentru a putea folosi drumul de acces către locuințele lor, trebuie să plătească o taxă lunară. Una usturător de mare.

Citește și:

Un consorțiul de firme a câștigat licitația pentru construirea drumului expres Brăila – Galați

Un clujean gonește cu 300 km/h pe drumurile din România și minte că e în Germania! (VIDEO)

Restricții pe Autostrada Soarelui, până la sfârșitul lunii noiembrie

Cei care locuiesc pe strada Diogene din cartierul rezidențial Subcetate din Arad nu mai pot ajunge cu mașina la casele lor decât dacă plătesc o taxă de drum. Abonamentul lunar variază între 120 și 450 de euro, în funcție de tipul imobilului.

Astfel, proprietarii unei case cu teren trebuie să achite 450 de euro pe lună (2.200 de lei), în timp ce aceia care stau la bloc trebuie să plătească 180 €/lună (880 lei, apartament cu 3 camere), respectiv 120 €/lună (585 lei, apartament cu două camere). Tariful include accesul pentru trei persoane și un autovehicul.

Cum s-a ajuns aici? Primăria Arad a permis vânzarea unui teren împreună cu drumul care îl tranzitează, așa că noii proprietari s-au decis să exploateze situația înteresul lor, scrie Aradon.ro.

„Locatarii sunt bulversaţi. Ei dau vina pe Primăria Arad, care după finalizarea zonei Casarom şi falimentul dezvoltatorului nu a preluat infrastructura. Astfel, în procedura insolvenţei s-au vândut toate parcelele pe care le mai deţinea Casarom, inclusiv străzi, ele figurând în cartea funciară drept terenuri pentru construcţii. În acest fel, Diogene a devenit o stradă privată, iar proprietarul poate avea diverse pretenţii.’

Adaugă un comentariu