Taximetrist cu cazier judiciar “curat” și patroni de firmă cu liceul finalizat

Suntem convinși că toată lumea are de povestit întâmplări mai puțin plăcute cu taximetriști. Dar este posibil ca aceste lucruri să devină istorie. Guvernul a decis să introducă o modificare consistentă înlegea care reglementează activitatea cu pricina.

Pe scurt, toți cei care vor să practice meseria de taximetrist trebuie să aibă cazierul judiciar “curat”. Astfel rubrica de mențiuni nu trebuie să conțină nimic.

În plus, cei care sunt manageri pentru companiile de taximetrie trebuie să aibă cel puțin liceul absolvit. Examenul de bacalaureat nu este obligatoriu.

“Certificatul de cazier juridic al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conţină menţiuni din care să rezulte că nu a fost condamnat pentru unele infracţiuni pe care le stabileşte OUG: infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice, infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri, infracţiuni contra vieţii şi sănătăţii şi integrităţii corporale, infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile, infractiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale, infracţiuni contra patrimoniului”, a declarat Dan Suciu, purtător de cuvânt al Guvernului.

Via | Digi24

    Gogu says:

    Bine,bine,dar taximetristul nu trebuie sa aiba minim 8 clase? Toti tiganii analfabeti au drept de a detine licenta si bineînțeles permis de conducere?

Adaugă un comentariu