Tesla Cybertruck: Care sunt cei mai interesați clienți de pe mapamond?

Controversatul pickup electric produs de Tesla se bucură de un mare succes în ceea ce privește numărul global de precomenzi. După cum era clar, numărul persoanelor interesate din Statele Unite ale Americii este cel mai mare, dar și celelalte țări prezente în top impresionează în egală măsură.

Topul țărilor care au precomandat Tesla Cybertruck până la această oră:

  1. Statele Unite ale Americii (76.25%);
  2. Canada (10.43%);
  3. Australia (3.16%);
  4. Marea Britanie (1.39%);
  5. Norvegia (1.11%);
  6. Germania (1.05%);
  7. Suedia (0.83%);
  8. Olanda (0.67%);
  9. Franța (0.44%);
  10. Islanda (0.44%).

 

Datele prezente în acest top au fost obținute cu ajutorul unui grup format din peste 1.800 de entuziaști, dar și deținători ai unor vehicule Tesla.

Nu este surprinzător faptul că America de Nord conduce detașat acest clasament, ci numărul impresionant de comenzi plasate din Europa, un loc în care pickupurile nu au fost vreodată vehiculele preferate ale șoferilor din Marea Britanie, Norvegia sau Germania.

Pentru a da o mai mare însemnătate acestor procente, trebuie să ne gândim la aspectul că până în noiembrie 2019, compania lui Elon Musk primise mai mult de 250.000 de rezervări pentru Tesla Cybertruck, așadar putem estima că acest număr a ajuns până astăzi la 500.000.

Ne așteptam ca Norvegia să fie pe primul loc în Europa, dat fiind faptul că aici este tărâmul mașinilor electrice. Cu toate acestea, este posibil ca designul excentric să nu fi fost pe placul șoferilor nordici.

Cel mai mult ne-a fascinat țara aflată pe ultima poziție, și anume, Islanda. Întreaga populație trece cu puțin de 364.000 de locuitori, dar de aici ar fi fost plasate în jur de 2.200 de comenzi pentru Tesla Cybertruck.

Dacă ar fi să facem un calcul simplu, rezultă ca unul din 165 de islandezi au comandat pickupul electric. Să vedem dacă toate aceste comenzi vor mai fi onorate în contextul actual al pandemiei.

Adaugă un comentariu