Tesla: Dojo, arma secretă a lui Elon Musk în cursa pentru mașini 100% autonome

Elon Musk a confirmat recent nu doar faptul că proiectul „Dojo’ va fi dus la bun sfârșit, ci și că acesta va schimba regulile jocului în ceea ce privește mașinile autonome. Dojo este arma secretă cu care cei de la Tesla speră să-și lase în urmă competitorii și să producă un vehicul 100% autonom până la finalul anului viitor.

Încă din luna aprilie, la conferința Autonomy Investor Day, Elon Musk anunțase că Tesla lucrează de zor la un supercomputer care va duce inteligența artificială la un nou nivel: „Avem un proiect major în cadrul Tesla, numit Dojo. Este un computer super-performant specializat în instruire. Ținta lui Dojo este să asimileze cantități imense de date și să antreneze [n.r. alte dispozitive] la nivel video, să ofere instruire fără a fi supravegheat‘.

 

Citește și:

LEGEA RADARELOR: modificări importante! Nimeni nu mai scapă!

Faci asta la volan şi te trezeşti direct FĂRĂ PERMIS pentru 90 de zile!

 

Toate aceste date acumulate, procesate și predate mai departe de Dojo se vor materializa într-un sistem inteligent de conducere autonomă a mașinilor. CEO-ul constructorului auto este încrezător că programul respectiv va fi suficient de pregătit anul viitor, astfel încât Tesla să lanseze un autoturism 100% autonom până la finalul anului 2020.

Fără să intre în detalii, Elon Musk a anunțat recent pe Twitter că noul proiect va aduce progrese însemnate în sfera autonomiei, sugerând că rivalii săi din industria auto nu au nicio șansă să mențină același ritm de dezvoltare: „Dojo va face diferența‘, a scris antreprenorul pe profilul său.

Aceste informații se potrivesc cu promisiunea făcută de Elon Musk la începutul anului, când spunea că șoferii vor putea dormi liniștiți la volan, în timpul mersului, cel târziu în 2021.

 

Sursa: electrek.co

 

Adaugă un comentariu