Elon Musk: Anul viitor vom putea dormi liniștiți la volan, în timpul mersului

Fondatorul Tesla și SpaceX vine cu o nouă promisiune extravagantă, așa cum ne-a obișnuit în ultima vreme. Elon Musk susține că, în maximum doi ani, sistemele autonome din dotarea mașinilor Tesla vor fi atât de avansate, încât șoferii vor putea dormi la volan fără să pățească nimic.

Invitat la podcastul ARK Invest, Elon Musk a vorbit pe larg despre viziunea sa cu privire la viitorul mașinilor autonome. Antreprenorul sud-african s-a anunțat extrem de optimist cu privire la acest domeniu, garantând că încă de anul viitor vom putea conduce cu ochii închiși.

Când estimez că va fi sigur ca cineva să adoarmă la volan și să se trezească la destinație? Probabil, către finalul anului viitor‘, prezice directorul Tesla.

Totuși, acesta susține că tehnologia va fi lansată pe piață încă de anul acesta, doar că nu este încă recomandat să ațipim: „Cred că vom avea sisteme de conducere complet autonomă anul acesta – adică mașina te va putea găsi într-o parcare, te va prelua, apoi te va duce până la destinație fără a avea nevoie de intervenție. Anul acesta‘.

Musk este ferm convins de acuratețea estimărilor sale, nu doar optimist: „Sunt sigur de acest lucru. Nu există semn de întrebare’.

Promisiunile lui Elon Musk cu privire la viitorul apropiat devin din ce în ce mai îndrăznețe. Recent, antreprenorul a anunțat pe Twitter că noul Tesla Roadster, așteptat în 2020, va putea zbura ca mașina din „Back to the Future’. Cu altă ocazie, a spus că turismul spațial va deveni atât de accesibil în următorii ani, încât ne vom permite să locuim pe Marte dacă ne vindem locuința de pe Pământ.

 

Citește și:

Polițist de la Rutieră, lovit de o mașină în timp ce dirija circulația

Șoferii pot scăpa de 2 puncte de penalizare dacă urmăresc filme

„Noul Audi 40 este o combinație între Audi 80 și un cal

Airbag-urile externe ar putea reduce cu 30% gravitatea accidentelor

Ferrari California, rupt în două după ce s-a izbit de un stâlp de iluminat

 

Unii șoferi de Tesla deja consideră că sunt în siguranță dormind la volan, dacă activează funcția Autopilot. Totuși, nu este cazul. Acest sistem nu asigură decât nivelul 2 de conducere autonomă. Cu alte cuvinte, pilotului automat nu i se poate încredința în proporție de 100% sarcina de a conduce autoturismul, ci are are nevoie de un șofer treaz care să anticipeze eventuale pericole și să intervină în timp util.

Chiar dacă tehnologia autonomă avansează așa repede pe cât prezice Elon Musk, este greu de crezut că Poliția ne va lăsa să sforăim la volan. Sistemul poate avea parte oricând de o eroare, motiv pentru care o pereche de ochi vigilenți este obligatorie în timpul mersului.

 

Sursa foto: flickr.com/Heisenberg Media

Adaugă un comentariu