Elon Musk anunță lansarea unei mașini zburătoare în 2020

Dacă fondatorul SpaceX și Tesla chiar vorbește serios, filmele „Back to the Future’ nu vor mai fi considerate SF. Mașinile zburătoare ar deveni realitate, chiar dacă nu multă lume și-ar permite una.

În noiembrie 2017, Elon Musk descria noul Tesla Roadster ca fiind „cea mai rapidă mașină de serie’ fabricată vreodată, capabilă să atingă suta în numai 1,9 secunde. Conform unor mesaje postate de antreprenor ieri pe Twitter, vehiculul va putea face mult mai mult decât atât: va zbura.

 

Citește și…

Hyundai redefinește termenul „off-road’. A creat mașina cu picioare

Tinerii din medii defavorizate pot urma gratuit școala de șoferi

Lamborghini Huracán EVO: Nu e doar un simplu facelift

Producție record pentru Duster: 2018 a fost un an bun pentru Uzina Dacia de la Mioveni

Și-a uitat copilul pe plafonul mașinii și a intrat pe autostradă. Cum au reacționat ceilalți șoferi

Metoda rapidă prin care știi dacă autoturismul tău este rechemat în service

Găsite într-o hală din Bulgaria: 11 BMW Seria 5 E34 cu zero kilometri

Îngroziți de mașinile autonome, locuitorii acestui oraș le bombardează cu pietre și le scot în afara șoselei

 

Ideea a fost adusă în discuție în cadrul unei conversații începute pe Twitter de utilizatorul @TeslaAircraft. Acesta scria: „Legat de inovația Tesla – sugerez lumii să conducă variante succesive ale Modelului S începând din 2012. Mașina a evoluat atât de mult, încât e incredibil. Tesla a tot îmbunătățit-o în ultimii 6 ani și nu are de gând să se oprească acum. Abia aștept să văd Modelul S din 2022′.

Un alt utilizator i-a răspuns printr-un GIF care ilustrează mașina zburătoare DeLorean din seria de filme „Back to the Future’ (Înapoi în viitor). Elon Musk nu s-a putut abține, alăturându-se discuției și comentând pe marginea pozei: „Noul Roadster chiar va face ceva de genul acesta’.

Deși la prima vedere pare o simplă glumă, Musk insistă că vorbește cât se poate de serios: „Nu glumesc. Va folosi sistemul SpaceX de propulsie cu gaz rece, cu aer de înaltă presiune, într-un rezervor de presiune montat în locul celor două scaune din spate. Poți accelera până la limita anduranței umane’.

Rămâne de văzut dacă promisiunile antreprenorului chiar se vor concretiza. Cea de-a doua generație Tesla Roadster va fi lansată în 2020. Dotată cu o baterie de 200 kWh, se spune că mașina electrică va putea circula aproximativ 1.000 km cu o singură încărcare. Prețul va fi în jur de 215.000 Euro.

 

Sursa foto: Backgrid / MIAN, via Hepta.ro / 123RF.com

Adaugă un comentariu