Îngroziți de mașinile autonome, locuitorii acestui oraș le bombardează cu pietre și le scot în afara șoselei

Nu toată lumea are încredere în mașinile care se conduc singure. Revoltați de faptul că Waymo (divizie autonomă din cadrul Alphabet, o companie a Google) își testează monovolumul autonom la ei în oraș, locuitorii din Chandler, Arizona, recurg la metode extreme în lupta contra tehnologiei futuriste.

De doi ani încoace, monovolumul Chrysler Pacifica cutreieră străzile Arizonei pentru ca dezvoltatorul tehnologiei autonome să observe ce dificultăți întâmpină ‘pilotul automat’, pentru a-l perfecționa ulterior. Locuitorii orașului Chandler refuză vehement să ia parte la experiment, temându-se că mașina ar putea lovi pietoni sau provoca pagube materiale din cauza vreunei erori de sistem.

Citește și…

Michael Schumacher împlinește 50 de ani! Ce mai face campionul?

Peste 40 de mașini, vandalizate de doi copii. Cine plătește pagubele?

Numărul mașinilor furate a crescut cu 70% în 2018, față de 2017

Sistemul de semaforizare din Capitală, accesat ilegal!

Noi defecţiuni la autobuzele Otokar, cumpărate de Gabriela Firea

Prins de radar cu 174 de km/oră în Galați

Tesla vine în România!

Cel mai tare video cu mașini al anului!

Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică

Două localități sunt conectate de o șosea spectaculoasă

Șoferii români au circulat cu viteze excesive și în perioada sărbătorilor

 

Astfel, din 2016 până în prezent s-au înregistrat oficial 21 de cazuri în care arizonienii au atacat monovolumul celor de la Waymo. În timp ce unii s-au limitat la a tăia anvelopele sau a arunca cu pietre, alții au urmărit mașinile autonome în încercarea de a le scoate în afara șoselei, intrând treptat pe banda lor sau depășindu-le și frânând brusc.

Pentru a evita eventuale accidente, Waymo a stabilit ca la volanul fiecărui vehicul să fie un șofer pe întreaga perioadă a probelor. Nu doar că măsura de siguranță nu i-a liniștit deloc pe arizonieni, dar unii și-au vărsat nervii tocmai pe șofer, chiar dacă acesta nu controla mașina. Într-unul dintre cele 21 de incidente raportate, un bărbat chiar a amenințat cu pistolul persoana de la volan, strigându-i să părăsească definitiv orașul.

Deși susțin că ar prefera să evite acționarea în instanță a vandalilor, pentru ca anchetele să nu întrerupă testele, reprezentanții Waymo sunt îngrijorați pentru sănătatea și confortul psihic al șoferilor prototipurilor. Le raportează polițiștilor orice act de sabotaj, dar acest lucru nu pare să-i descurajeze câtuși de puțin pe cetățenii furioși.

Sursa foto: captură ecran YouTube/DPCcars

Adaugă un comentariu