Peste 40 de mașini, vandalizate de doi copii. Cine plătește pagubele de 20.000 de lei?

Doi copii din Rovinari, județul Gorj, și-au petrecut finalul de an spintecând roțile tuturor mașinilor pe care le întâlneau parcate prin oraș. Printre cele 45 de vehicule avariate se numără și unul al Poliției Locale.

Vandalii au fost surprinși de camerele de supraveghere și identificați ca fiind doi minori de 10, respectiv 12 ani. Din motive încă necunoscute, copiii au tăiat cu șurubelnița și cuțitul anvelopele a 45 de mașini din Rovinari, printre care una a Poliției Locale. S-a întâmplat în noaptea de 30-31 decembrie 2018. Unii martori presupun că ar fi fost vorba despre răzbunare, pe motiv că puștii nu au fost primiți cu colindul.

Citește și…

Numărul mașinilor furate a crescut cu 70% în 2018, față de 2017

Sistemul de semaforizare din Capitală, accesat ilegal!

Noi defecţiuni la autobuzele Otokar, cumpărate de Gabriela Firea

Prins de radar cu 174 de km/oră în Galați

Tesla vine în România, în 2019. Unde se instalează superîncărcătoarele?

Gymkhana 10, cel mai tare video cu mașini al anului

Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică

Skoda Kodiaq RS debutează în România 

Accidentele rutiere ucid 1.35 milioane de oameni pe an

Pagubele se ridică la 20.000 de lei. Din moment ce făptașii sunt minori, păgubiții cer ca părinții să plătească pentru tot. E puțin probabil să se întâmple acest lucru, vinovații provenind din familii defavorizate.

Deși numărul mașinilor vandalizate se ridică la 45, nu toți proprietarii s-au grăbit să depună plângeri la Poliție. „Au fost primite 12 plângeri pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. În urma activităţilor efectuate de poliţişti, au fost identificaţi doi minori’, anunță Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Poliția a deschis un dosar penal pentru distrugere, iar Protecția Copilului va efectua în paralel o anchetă proprie. Părinții au fost audiați, dar încă nu s-a dat vreun verdict în acest caz.

Sursa foto: captură ecran YouTube/kobra regala

Adaugă un comentariu