Accidentele rutiere ucid 1.35 milioane de oameni pe an

Un studio recent al Organizației Mondiale a Sănătății a relevat faptul că accidentele rutiere ucid 1.35 milioane de oameni în fiecare an.

Raportul realizat de OMS a concluzionat că avem o medie de 3698 persoane care mor în oricare zi a anului pe fondul accidentelor rutiere. În cazul în care vă este greu să vă imaginați cât de mult înseamnă acest lucru, aflați că orașul Copenhaga are o populație de aproximativ 1.35 milioane de persoane. Sau, puteți privi aceste statistici drept 10 de aeronave de mare capacitate care ar avea accidente în fiecare zi.

Citește și:

Dezastru la EuroNCAP: O stea pentru Jeep Wrangler și zero pentru Fiat Punto

Cifrele oficiale pentru Kia e-Niro erau eronate

Volkswagen renunță la motoarele cu ardere internă

Programul Rabla s-a încheiat

Kia Soul aduce schimbări majore

Craiova-Pitești – drum expres

Jeep Gladiator: Fratele pick-up al lui Wrangler!

Tot ce îți trebuie pentru a rula în siguranță pe drumurile României

Cum îți poți moderniza mașina

Ora de Educație Rutieră

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

 

În timp ce accidentele aeronautice primesc atenția media și a cetățenilor, accidentele rutiere sunt trecute cumva în normalitate și nu li se constată gravitatea la nivel de societate. Un alt element tulburător în acest studiu este faptul că riscul de deces în urma accidentelor rutiere este de aproximativ trei ori mai mare în țările cu venituri reduse decât în țările considerare bogate de Organizația Mondială a Sănătății.

Cel mai mare risc la nivel de continent este în Africa, unde rata mortalității în accidentele rutiere este de 26.6 de decese la 100.000 de persoane, pe an. Între timp, în Europa, rata mortalității este de 9.3 persoane la 100.000 de locuitori, pe an.

Pietonii și bicicliștii reprezintă un sfert din decesele anuale cauzate de accidentele rutiere, iar motocicliștii și pasagerii pe motociclete reprezintă 28% din această statistică îngrijorătoare.

Singura veste bună? În comparație cu raportul anterior al OMS, realizat în 2015, a fost constatat un declin al acestei tendințe în Europa, America de Nord și de Sud și statele de Vest din zona Pacific. Din păcate, accidentele rutiere sunt principala cauză a decesului pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 5 și 29 de ani.

 

Adaugă un comentariu