Noua Kia Soul aduce schimbări majore

Noua Kia Soul a fost prezentată în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Noua generație sosește cu motoare noi și cu schimbări  majore de design.

Citește și:

Cum obții bani pentru combustibil?

Cel mai bătrân' Volkswagen din lume a fost complet restaurat

Câte amenzi adună o cameră fixă?

Cum îți poți moderniza mașina

Ora de Educație Rutieră

Șoseaua de Centură a Bucureștiului – un proiect continuu

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

Primul loc în Europa la aglomerație

 

Vechea generație a fost mereu criticată pentru trăsăturile sale neobișnuite. Acest lucru nu i-a oprit pe coreeni să meargă și mai departe cu aspectul noului model.

Noua Kia Soul oferă un design excentric, care poate fi ales în mai multe versiuni de echipare. Dintre acestea, GT-Line și versiunea 100% electrică Soul EV ies în evidență.

În cazul echipării GT-Line, noul Soul se remarcă prin farurile înguste, barele de protecție cu aspect agresiv, evacuarea așezată central și jantele de 18 inchi.

Interiorul beneficiază de iluminare ambientală și de un sistem audio dezvoltat de Harman Kardon cu 10 incinte acustice și o putere totală de 640 W. Tot la interior putem observa ecranul generos al unității media. Acesta are o diagonală de 10.25 inchi și dispune în standard de Apple Car Play și Android Auto.

Informațiile esențiale pentru șofer sunt afișate pe un ecran Head-Up Display cu o diagonală de 8 inchi, iar în materie de sisteme active de siguranță, noua Kia Soul dispune de: sistem de menținere a benzii de rulare și la schimbarea benzii, sistem de monitorizare a oboselii, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte, sistem de frânare automată în caz de accident etc.

În privința motorizărilor, Kia Soul oferă, la momentul lansării, două motoare pe benzină. Primul propulsor este aspirat și are o capacitate cilindrică de 2.0 litri. Acesta are o putere maximă de 147 de cai-putere și un cuplu de 179 Nm. Poate fi configurat împreună cu o cutie manuală sau cu o cutie automată CVT.

Cel de-al doilea motor este dotat cu un turbocompresor și are o capacitate de 1.6 litri. Acesta dezvoltă 201 CP și un cuplu maxim de 264 Nm. În acest caz, motorul poate fi configurat doar cu o cutie automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte.

Noul model electric Soul EV este dotat cu un acumulator de 64 de kWh, același de pe Kia Niro. În cazul lui Niro, autonomia oficială este de 480 de kilometri, deci ne putem aștepta la o autonomie asemănătoare și din partea lui Soul EV.

Kia Soul EV dispune de patru moduri de condus: Eco, Eco +, Comfort și Sport. Acestea modifică automat puterea motorului electric, a frânelor regenerative, a aerului condiționat și setează limite de viteză pentru a promova un stil de condus cât mai economic.

Unitatea media dispune de un sistem îmbunătățit de monitorizare a propulsorului electric și a acumulatorului. Aceasta afișează informații despre starea de încărcare a bateriei, încărcări programate și ajută la stabilirea unui traseu ce dispune de stații de încărcare. În caz de accident, autoturismul sună automat la numărul de urgență și transmite datele GPS.

Soul EV va fi cel mai puternic model din gamă. Propulsorul electric al acestuia produce 204 CP și oferă un cuplu maxim de 395 Nm.

Adaugă un comentariu