Volkswagen renunță la motoarele cu ardere internă după viitoarea generație a acestora

Volkswagen renunță la motoarele cu ardere internă după ce va lansa următoarea sa generație a acestui tip de propulsoare.

Practic, Volkswagen renunță la dezvoltarea unei noi generații de motoare cu ardere internă după ce va lansa în 2026 ultima sa generație de motoare. Nu este clar dacă Volkswagen va mai lansa și motoare diesel în 2026, sau dacă actualele propulsoare TDI vor rămâne în ofertă până atunci.

Citește și:

Programul Rabla s-a încheiat pentru persoanele fizice

Noua Kia Soul aduce schimbări majore

Craiova-Pitești va fi drum expres: Mai scump și mai îngust decât o autostradă

Noi precizări despre taxa auto

Jeep Gladiator: Fratele pick-up al lui Wrangler se prezintă!

Tot ce îți trebuie pentru a rula în siguranță pe drumurile României

Porsche 911 are o nouă generație: Iată ce s-a schimbat!

Cum îți poți moderniza mașina

Ora de Educație Rutieră

Șoseaua de Centură a Bucureștiului – un proiect continuu

Ce trebuie să conțină o trusă sanitară auto?

 

 

Ce este clar este că Volkswagen, la nivel de concern, va investi serios în tehnologia necesară pentru vehiculele electrice și în sistemele de propulsie alternative. În acest context, investiția în noi motoare cu aprindere cu scânteie și aprindere cu compresie ar fi redundantă după anul 2026.

Michael Jost, seful departamentului de strategie al Volkswagen, a declarat într-o conferință derulată în apropierea sediului VW că el și colegii săi lucrează la ultimele platforme pentru vehicule care nu sunt neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO2, titrează Reuters. Acest lucru se referă atât la sistemul de propulsie, cât și la tehnicile de fabricație și materialelele utilizate.

În viitor, Volkswagen va actualiza toate fabricile pentru a nu polua în niciun fel prin funcționarea acestora și pentru a reduce impactul asupra mediului pe care îl au vehiculele care părăsesc liniile de fabricație ale acelor uzine.

Alți constructori de automobile urmează principii similare de sustenabilitate și se străduiesc să recicleze fiecare element care nu ajunge pe linia de fabricație, precum și pentru micșorarea amprentei de CO2 ale facilităților pe care le au pe glob.

Cu timpul, fiecare producător de autovehicule va atinge momentul în care va reuși să producă modelele sale fără a avea un impact ecologic. Acest proces implică obținerea de curent electric doar din surse regenerabile, reciclarea apei utilizate în timpul proceselor de fabricație, reducerea cantității de materie primă utilizată și eficientizarea lanțului de transport al tuturor materialelor și produselor care intră și care ies din uzină.

Adaugă un comentariu