Michael Schumacher împlinește 50 de ani! Ce mai face campionul?

Michael Schumacher împlinește 50 de ani astăzi, iar familia sa îi celebrează victoriile și recordurile.

Cel mai titrat pilot de Formula 1 rămâne și cel cu cele mai multe titluri în acest sport. Germanul s-a născut în data de 3 ianuarie 1969 în orașul Hürth. Puțini știu că același oraș ne-a mai dat încă doi piloți de Formula 1, Ralf Schumacher, fratele lui Michael, dar și Wolfgang von Trips.

Citește și…

Numărul mașinilor furate a crescut cu 70% în 2018, față de 2017

Sistemul de semaforizare din Capitală, accesat ilegal!

Noi defecţiuni la autobuzele Otokar, cumpărate de Gabriela Firea

Prins de radar cu 174 de km/oră în Galați

Tesla vine în România, în 2019. Unde se instalează superîncărcătoarele?

Gymkhana 10, cel mai tare video cu mașini al anului

Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică

Skoda Kodiaq RS debutează în România 

Accidentele rutiere ucid 1.35 milioane de oameni pe an

 

 

Cu ocazia aniversării a jumătate de veac de când Michael Schumacher s-a născut, fundația Keep Fighting, dedicată septuplului campion mondial, a realizat un site web în care putem vedea ultimul interviu realizat de Schumacher înainte de accidentul său din 2013. Interviul lui Michael Schumacher poate fi accesat aici.

Unii dintre cititorii noștri nu erau născuți la momentul în care Michael Schumacher a debutat în Formula 1. Germanul a debutat în F1 în august 1991, la volanul unui Jordan, în cadrul Marelui Premiu al Belgiei. Un an mai târziu, la 23 de ani, Schumacher a obținut prima sa victorie, tot în Belgia, pe circuitul unde și-a demonstrat în repetate rânduri măiestria, Spa-Francorchamps. În 2018, Mick Schumacher a obținut o victorie la Spa pe ploaie, vremea pe care Michael Schumacher reușea adesea să-și lase în urmă rivalii.

Primul titlu de Campion Mondial obținut de Michael Schumacher a sosit în 1994, urmat de încă o asemenea realizare în anul următor, ambele fiind realizate în cadrul echipei Benetton. După primele sale două titluri, au urmat alte cinci, toate reușite la volanul monoposturilor din Maranello. Schumacher s-a retras de două ori din Formula 1.

Prima retragere a lui Michael a avut loc în 2006, ca apoi să revină în 2010 pentru Mercedes-AMG. După trei sezoane fără un nou titlu, Schumacher a decis să se retragă din nou din Marele Circ. Doi ani mai târziu, septuplul campion mondial de Formula 1 se accidenta la schi. De atunci, starea lui Michael este un secret pentru public și pentru presă.

Puținele informații despre el au fost contrazise de declarațiile recente ale lui Jean Todt, fostul său manager de echipă. Todt a afirmat că a urmărit alături de Michael ultima cursă de Formula 1 a sezonului 2018, iar apoi a revenit asupra declarației și a completat-o cu precizarea că a 'urmărit mai multe curse alături de Michael'.

În prezent, nu este clar dacă Michael Schumacher este sau nu conștient, iar familia sa ține cu fermitate la secretul privind starea de sănătate a campionului.

    Ioan says:

    Cel mai probabil este ca domnul Schumacher a avut incheiata o polita extrem de acoperitoare si consistenta valoric de care beneficiaza atat el cat si familia. Dupa cum stim cu totii companiile de asigurari, din dorinta de a se ultra-acoperi pt. a plati cat mai putin spre deloc, inventeaza diverse clauze si conventionalitati in favoarea lor pe care le introduc in contractele cu clientii. Si in cazul de fata probabil ca exista o clauza de tipul “in caz de acident asiguratul va primi suma de (uriasa pt. pentru renumele lui) pt. acoperirea tuturor cheltuielilor de spitalizare atat timp cat este in viata”. Iata de ce familia au mutat rezerva de spital acasa cu toata aparatura de mentinere a vietii, au angajat personal medical ultra-specializat si mentin strct secretul privind starea de vegetatie a asiguratului. Sumele sunt colosale si nu au nici un interes sa le piarda…cu ceva noroc daca reusesc sa-l tina in viata inca 10-29 de ani vor acumula o avere consistenta…

Adaugă un comentariu