Găsite într-o hală din Bulgaria: 11 BMW Seria 5 E34 cu zero kilometri

Englezii și americanii le numesc 'barn finds', adică 'găsite în hambar'. Ei bine, există asemenea surprize și la vecinii de la Sud de Dunăre: 11 exemplare BMW Seria 5 E34 au fost găsite într-o hală din Bulgaria.

Niciuna dintre cele 11 mașini nu a fost vreodată înmatriculată și toate au un rulaj minim, corespondent cu cel pe care îl aveau când au fost livrate atunci când erau noi, în 1994. Potrivit celor care au prezentat descoperirea, aceste vehicule au fost achiziționate pentru o companie care oferea servicii de închirieri auto, însă nu au ajuns niciodată în circulație.

Citește și…

Michael Schumacher împlinește 50 de ani! Ce mai face campionul?

Peste 40 de mașini, vandalizate de doi copii. Cine plătește pagubele?

Numărul mașinilor furate a crescut cu 70% în 2018, față de 2017

Sistemul de semaforizare din Capitală, accesat ilegal!

Noi defecţiuni la autobuzele Otokar, cumpărate de Gabriela Firea

Prins de radar cu 174 de km/oră în Galați

Tesla vine în România!

Cel mai tare video cu mașini al anului!

Record în România: cea mai lungă distanță parcursă cu o mașină electrică

Două localități sunt conectate de o șosea spectaculoasă

Șoferii români au circulat cu viteze excesive și în perioada sărbătorilor

 

O altă variantă prezentată pe Facebook ar explica achiziția vehiculelor în urma ordinului unui fost ministru al agriculturii din Bulgaria, care ar fi dorit să le folosească în scop de protocol, însă alți miniștri au refuzat să le folosească și acesta a ajuns să le răscumpere și le-a depozitat în acea hală, folosită în trecut de o fabrică.

La fel ca multe alte vehicule lăsate în voia naturii sau abandonate într-un depozit, cele 11 exemplare BMW Seria 5 E34 nu sunt în cea mai bună formă din viața lor. Unele dintre ele prezintă rugină sau diferite avarii, dar majoritatea prezintă în continuare foliile de protecție originale pe scaune și pe preșuri.

Cu excepția unui singur exemplar care are o caroserie Touring, modelele descoperite în depozitul bulgăresc sunt Seria 5 E34 sedan. Majoritatea sunt versiunea 520i, existând și câteva exemplare 525i.

Partea ironică la aceste vehicule este că nu vor putea fi înmatriculate în Bulgaria, deoarece legislația vecinilor nu permite prima înmatriculare a unor autovehicule care sunt atât de vechi și nu respectă normele actuale de mediu.

Situația nu ar fi fost diferită nici în România, însă ar putea fi salvate de legislația unui alt stat european care le-ar permite înmatricularea drept automobile retro. Acest statut ar impune anumite restricții, desigur, așa cum se întâmplă și cu alte autovehicule de epocă.

    Mitran Costel says:

    Buna ziua,cum pot cumpara si eu una?Va multumesc.

Adaugă un comentariu