Tesla Model 3 pe Autopilot eșuează să vadă un camion răsturnat în fața sa (VIDEO)

Acest accindent, în care o Tesla Model 3 pe Autopilot se izbește într-un camion pe autostradă, este un argument elocvent împotriva folosirii sistemului.

Citește și:

Îndrăzneț: așa ar arăta o Dacia 1300 dacă ar fi lansată în 2020

Din multe puncte de vedere, trăim în viitorul pe care ni l-am imaginat. Spre exemplu, o rachetă comercială a ajuns pentru prima dată la Stația Spațială Internațională. Însă mașinile autonome nu sunt încă parte a acestui viitor prezent. Iar unul dintre cele mai bune argumente aici ar fi poate incident, în care Autopilotul de pe Tesla nu reușește să vadă, în ziua mare și pe o vreme ideală, un obstacol din fața sa.

Incidentul a avut loc pe o autostradă din Taiwan și este surprins din mai multe unghiuri, cu toate că nu ai nevoie neapărat de mai multe unghiuri ca să vezi un lucru evident: o Tesla Model 3 se înfige într-un camion, cu toate că tot contextul este unul foarte favorabil evitării accidentului.

Șoferul, un bărbat de 53 de ani, a recunoscut că sistemul Autopilot era activ în momentul accidentului. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în urma acestui accident.

În ciuda numelui său — Autopilot — și a avansului tehnologic cu care se laudă, sistemul de condus autonom care echipează modelele Tesla încă are lacune și nu ar trebui folosit cu încredere oarbă. Pe de o parte, și-a demonstrat eficiența în nenumărate rânduri, este fără îndoială un „înger păzitor’ pentru șofer, însă obligația conducătorului auto de a fi atent la drum trebuie să existe în continuare. Pentru că, pe de altă parte, s-a demonstrat și că sistemul poate fi „păcălit’ de o simplă bandă adezivă.

Adaugă un comentariu