Tesla Autopilot salvează vieți! Iată câteva situații surprinse pe cameră

Sistemul de condus semi-autonom de la Tesla este unul dintre cele mai avansate de pe piață, lucru confirmat și de această compilație video, în care Autopilot reușește să evite accidente greu de prevăzut.

Citește și:

Este sistemul Tesla Autopilot mai sigur decât condusul normal?

Tesla Model S spulberă recordul deținut de Porsche Taycan pe Nürburgring

Tesla a reușit să schimbe regulile jocului nu doar în privința autonomiei mașinilor electrice, dar și în ceea ce privește sistemele electronice de siguranță. Autopilot — așa cum este numit sistemul de conducere semi-autonom al Tesla — reușește să „vadă’ ce se întâmplă împrejurul său la fel de bine, dacă nu chiar mai bine decât o face cel din spatele volanului.

Chiar dacă proprietarii de Tesla își folosesc soțiile drept cobai pentru a demonstra eficiența sistemului, acesta nu este perfect. Aici însă utilizatorii — și încrederea lor oarbă — este mai degrabă de vină. În cazul accidentelor în care au fost implicate mașini Tesla care foloseau sistemul Autopilot, șoferii s-au lăsat complet pe mâna unui sistem care, chiar dacă super-performant, nu are nivel maxim de autonomie.

Autopilot este lăudat nu doar de către utilizatori, dar și de către entitățile din zona de siguranță auto: Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) a acordat calificativul Superior funcției de evitare de accidente cu care modelele Tesla sunt echipate. Recent, în cadrul congresului carIT din Germania, Autopilot a fost premiat pentru abilitățile sale.

Elon Musk a declarat recent că Tesla dezvoltă un computer super-performant, Dojo, care va ridica puternic etalonul în ceea ce privește condusul autonom. „Ținta lui Dojo este să asimileze cantități imense de date și să antreneze [n.r. alte dispozitive] la nivel video, să ofere instruire fără a fi supravegheat’, a declarat șeful Tesla.

Până atunci, vă invităm să ne minunăm împreună la acest montaj video fabricat de un fan al mărcii, în care Autopilot intervine în mod activ pentru evitarea unor accidente greu de prevăzut. Aici sunt doar exemple surprinse pe camera video, însă probabil numărul situațiilor de genul (și eventual al vieților salvate) este exponențial mai mare; până la mijlocul anului 2019, Tesla a vândut aproximativ 720.000 de unități.

Adaugă un comentariu