Un posesor de Tesla a testat sistemul de frânare autonomă folosindu-și soția drept cobai

Posesorul unui Tesla Model S a vrut să testeze sistemul de frânare autonomă al vehiculului nu într-un scenariu realist, ci într-unul 100% real. Bărbatul s-a filmat accelerând înspre soția sa, care traversa strada, și așteptând ca mașina Tesla să încetinească singură pentru a evita coliziunea.

UPDATE: Clipul video a fost eliminat de pe YouTube, pe motiv că nu respectă cerințele platformei. Regulamentul site-ului a fost actualizat la începutul acestui an, ca urmare a viralizării provocării „Bird Box‘, din cauza căreia mulți internauți conduceau legați la ochi. Pentru a pune capăt acestui fenomen îngrijorător, YouTube a interzis publicarea oricărui material care incită la violență sau la activități periculoase, inclusiv provocări sau farse riscante.

Utilizatorul KrisXstream a încărcat recent pe YouTube o filmare în care testează sistemul de frânare autonomă al mașinii sale, Tesla Model S. Cobai este chiar soția internautului, căreia acesta i-a cerut să traverseze strada în timp ce autoturismul se deplasează înspre ea. Bărbatul nu intenționează să calce pedala de frână, alegând să se încreadă total în inteligența artificială dezvoltată de Tesla. O idee revoltătoare, extrem de periculoasă și nechibzuită.

Experimentul cuplului s-a desfășurat în mai multe etape, pentru a observa cum reacționează Tesla Model S în funcție de poziția pe carosabil a pietonului. Șoferul conduce cu aproximativ 30 km/h și, din fericire, reușește să evite accidentul de fiecare dată. Totuși, tragedia este ocolită milimetric.

Informațiile din bordul mașinii arată că sistemul de frânare autonomă intră în funcțiune abia pe ultima sută de metri, Tesla Model S circulând cu peste 20 km/h chiar și atunci când distanța față de pieton este de numai câțiva metri.

Testul de frânare autonomă – Răspunsul oficial al Tesla

 

Citește și:

Programul Rabla 2019 a început oficial. Care sunt condițiile?

Martorii de bord – Peste 50 de semne explicate

Ce înseamnă TIR, Peco, Smart sau ARO – explicația abrevierilor

Poți fi arestat pentru că ai condus beat, chiar dacă nu pornești motorul

Gabi Tamaș, prins conducând cu 205 km/h, băut și fără permis valabil

Amenzi mai mici pentru șoferi! Proiectul a fost adoptat tacit

 

La scurt timp după viralizarea clipului lui KrisXstream, compania Tesla a reacționat printr-un comunicat oficial: „Siguranța este o prioritate de top la Tesla, iar oricine care încearcă să lovească intenționat o altă persoană sau un obiect cu mașina lor Tesla folosește necorespunzător vehiculul. Comportamentul preventiv al clienților noștri este vital atunci când ne folosesc vehiculele, iar acest lucru presupune ca șoferii să rămână în stare de alertă, pregătiți să preia controlul în orice moment când folosesc opțiunile autonome ale mașinii, să frâneze pentru a evita o coliziune’.

Pentru a testa eficiența sistemelor de frânare autonomă, specialiștii simulează situații periculoase din trafic cu ajutorul unor manechine. După cum vedem în filmarea de mai jos, tehnologia poate da rateuri, iar subiecții pot fi zdrobiți, pur și simplu. Scenelele cu aceste manechine dezmembrate în urma coliziunii ne amintesc de ce nu trebuie vreodată să ne jucăm cu viața unui om de dragul unui experiment:

 

Sursa foto: captură ecran YouTube/KriszXstream

Adaugă un comentariu