Elon Musk sfidează autoritățile: „Dacă cineva este arestat, cer să fiu eu acela”

Elon Musk a hotărât să încalce ordinul autorităților și a redeschis producția în fabrica din Fremont. Este dispus să-și asume consecințele.

Citește și:

Coronavirus: vom putea să plecăm cu mașina după 15 mai din oraș spre mare sau munte?

După ce acum câteva zile a amenințat că va muta linia de producție din California în Texas sau Nevada, Elon Musk intră din nou în vizorul autorităților prin reînceperea activității la Fremont.

„Suntem bucuroși să ne întoarcem la muncă și am implementat planuri foarte detaliate pentru a vă ajuta să fiți în siguranță când vă întoarceți’, ar fi scris Musk într-un e-mail trimis către angajați și intitulat „Șomajul tehnic s-a încheiat și reluăm producția!’.

Această decizie contravine regulilor impuse de oficialitățile californiene, care au permis doar companiilor care exercită activități „esențiale pentru societate’ să-și reia activitatea deocamdată. Tesla nu se află printre ele.

Inițial, această decizie l-a împins pe Musk să scrie (pe Twitter, firește) că „Sincer, aceasta e picătura care a umplut paharul. Tesla își va muta imediat sediul și programele viitoare în Texas/Nevada. Dacă vom mai continua sau nu producția și în Fremont depinde de cum va fi tratată Tesla în viitor. Tesla este singurul producător de mașini rămas în California’.

Acum, Musk forțează mâna autorităților cu decizia de a reîncepe producția, în ciuda interdicțiilor. Acesta a scris că va fi alături de angajații de pe linia de producție. „Dacă cineva este arestat, cer ca eu să fiu acela.’

Încălcarea restricțiilor în vigoare emise de autoritățile districtului californian Alameda (unde se află și orașul Fremont) poate fi pedepsită cu amendă, închisoare sau chiar amândouă.

Adaugă un comentariu