Tovarășului îi plăceau și mașinile nemțești. Mercedesul lui Ceaușescu, vândut. Care este povestea automobilului

Un autoturism Mercedez-Benz, care a aparţinut fostului dictator al României, Nicolae Ceauşescu, a fost vândut în urmă cu două zile cu suma de 49.450 de euro. Banii încasați vor fi donați unei organizații ce ajută orfanii din țara noastră.

Ceausescu

Maşina, un Mercedes-Benz 350 SL din 1973, a fost scoasă la licitaţie de către proprietarul său. Automobilul a fost echipat în 1973  special pentru Ceaușescu și mai are încă în el staţia de emisie-recepţie pe unde ultrascurte cu care Ceauşescu prindea frecvenţele Securităţii. Totodată, mașina are doar 17.500 de kilometri rulați și și-a păstrat cauciucurile originale.

Automobilul a fost cumpărat de Conor Hughes, actualul proprietar, în 1999, dar din 2007 nu a mai fost condus. Cu toate acestea, conform anunțului casei de licitații, mașina este într-o stare foarte bună.

ceausescu2

Povestea limuzinei prezidențiale românești – ARO 304/306, mașina de suflet a lui Nicolae Ceaușescu

Modelul Mercedes-Benz 350 SL a fost vândut cu suma de 49.450 de euro și banii au ajuns în conturile fundației de caritate irlandeză Crosscause, fondată în 2003 pentru a oferi sprijin şi educaţie pentru peste 60 de orfani cu nevoi speciale din România.

„Adevărata poveste este ironia situaţiei. Maşina i-a aparţinut lui Ceauşescu, iar banii din vânzarea maşinii vor ajunge înapoi în România’, a declarat Conor Hughes.

Foto: bonhams.com

Adaugă un comentariu