Toyota Mirai a stabilit un nou record de autonomie

Toyota Mirai a stabilit un nou record de autonomie pentru vehiculele alimentate cu hidrogen. La nivelul acestui an, este al doilea record doborât pentru autoturismele care funcționează cu acest gaz.

Până de curând, recordul de autonomie pentru mașini alimentate cu hidrogen era de 887 de kilometri cu un plin, stabilit de Hyundai Nexo în luna mai, iar acel record depășea valorea existentă cu peste 100 de kilometri. Cei de la Toyota nu au stat pe gânduri prea mult și au pus la treabă cea de-a doua generație a lui Mirai, ce a debutat în luna martie a acestui an.

Toyota a ales un traseu pe drumurile publice din Franța, iar echipa de patru șoferi a condus modelul Mirai preț de 1.003 kilometri cu un singur plin de hidrogen. La finalul traseului, vehiculul încă mai avea autonomie suficientă pentru a putea parcurge alți nouă kilometri, potrivit computerului de bord.

Tot computerul de bord al acestui model Toyota Mirai a afișat un consum mediu de 0.55 kilograme de hidrogen la suta de kilometri. Desigur, cei de la Toyota au apelat la o autoritate independentă pentru a monitoriza întreaga tentativă de doborâre a recordului, iar niponii afirmă că șoferii nu au apelat la nicio tehnică specială de conducere pentru a-și reduce consumul de energie. Recordul a fost omologat, iar cei de la Toyota au decis să sărbătorească la Paris.

La nivel mondial, vehiculele alimentate cu hidrogen sunt mai rare decât cele electrice, însă acestea au potențialul de a fi folosite pentru a parcurge distanțe însemnate. La fel ca vehiculele electrice, mașinile alimentate cu hidrogen folosesc motoare electrice pentru propulsie, dar diferența aici este că modelele alimentate cu hidrogen nu au nevoie de încărcare de la priză și transformă gazul în energie electrică prin tehnologiile instalate la bord.

Adaugă un comentariu