Toyota i-a premiat pe sportivii români medaliați la Tokyo și a lansat în România inițiativa globală “Toyota Beyond Zero”.

Consolidându-și poziția de pionierat în promovarea mobiltății prietenoase cu mediul ambiant, Toyota și-a demonstrat încă o dată susținerea pentru idealul unei lumi dinamice și sănătoase.

Toyota România, în parteneriat cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român, a organizat la București, marți 28 septembrie 2021, pe esplanada de la Casa Olimpică, evenimentul în cadrul căruia sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost recompensați cu câte o mașină Toyota Full Hybrid.

Ambasada Japoniei a avut rol de coorganizator al acestui semnificativ eveniment, la care au luat parte Mihai Covaliu, Președinte COSR, Edit Târcolea, Director General Toyota Romania, Ambasadorul Japoniei ES Hiroshi Ueda și cei nouă sportivi medaliați la JO Tokyo 2020: Simona Radiș, Ancuța Bodnar (canotaj, campioane olimpcie dublu vâsle), Ana Maria Popescu (scrimă, vicecampioană olimpică spadă), Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc (canotaj, vicecampioni olimpici dublu rame), Cosmin Pascari, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc și Mihăiță Țigănescu (canotaj, vicecampioni olimpici patru rame).

De asemenea, au fost prezenți la eveniment: George Boroi, secretar general COSR și Florin Mișcă, Șef de Misiune Tokyo 2020, dar și antrenori, președinți ai federațiilor olimpice care au câștigat medalii la Tokyo 2020, precum și personalități ale Mișcării Olimpice din România. Campioanele olimpice din barca tricoloră de dublu vâsle, Simona Radiș și Ancuța Bodnar, au fost recompensate cu câte o mașină Toyota C-HR Full Hybrid. Medaliații cu argint, Ana Maria Popescu, Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc, Cosmin Pascari, Ștefan Berariu, Mugurel Semciuc și Mihăiță Țigănescu au primit fiecare câte o Toyota Corolla Touring Sports Full Hybrid.

O zi mai târziu, pe 29 septembrie,  Toyota a făcut un nou pas către obiectivul „Dincolo de zero emisii' lansând în România inițiativa globală “Toyota Beyond Zero”. Mișcarea olimpică este o sursă permanentă de inspirație pentru Toyota, fiind în același timp unul dintre pilonii pe care se sprijină inițiativa globală. Elementele „Toyota Beyond Zero' sunt concepute pentru a oferi mobilitate fără restricții cu emisii poluante zero. Inițiativa Toyota Beyond Zero' este o invitație într-o călătorie cu produse sustenabile, care asigură o experiență memorabilă pentru utilizatori și care lasă în urma lor doar apă. Această inițiativă definește atingerea obiectivului global Toyota de neutralitate a emisiilor de CO2 drept un prim pas al călătoriei societății spre un viitor sustenabil.

„Platforma Toyota Beyond Zero reprezintă angajamentul nostru față de societate, prin care promovăm dezvoltarea vehiculelor de generație următoare cu emisii CO2 scăzute sau zero, incluzând hibride, hibride plug-in, vehicule electrice și cu hidrogen' – a precizat Edit Târcolea, Director General Toyota România.

Adaugă un comentariu